Try Me-K van Kattenheye 1453

"En hingst med stam och begåvning i absolut världsklass"

2019 168 cm

Prestige vh Kluizebos-Vigo dÁrsouilles-Vivaldi du Signeur

Fri från WFFS


En av de mest omtalade 4åringarna 2023 verkar i avel även under säsongen 2024!

Try Me-K van Kattenheye köptes in till Sverige via BWP:s bruksprovsauktion och toppade den auktionen med att bli startfältets dyraste. Inte konstigt är väl det med tanke på hans närmast fulländade hoppteknik, hans snabba reaktionsförmåga, hans jämnhet i sprången och hans balanserade psyke.

På svenska bruksprovet fick han omdömet:

"Bra kapacitet med god rytm och balans. Säker taxering med god framåtbjudning, ryggverkan och benteknik. Orädd med god uppmärksamhet, samarbetsvilja och gott förtroende"

Som 4 åring fortsatte han att visa lysande hoppning och var bland de högst bedömda i alla sina starter.


Try Me-K van Kattenheye's far är den mycket moderna och lovande hingsten Prestige van het Kluizebos. Prestiges pappa är den oerhört framgångsrika Halifax van het Kluizebos (Heartbreaker) som med Lorenzo de Luca gick de tuffaste 5* klasserna, Halifax har även toppat världsrankingen över världens bästa hästar.

Prestiges mamma är helsyster med ingen mindre än toppförvärvaren Clinton själv.

 Guess de Hus, Try Me-K´s mamma är efter världsmästaren Vigo d'Arsouilles och hennes mor är i sin tur Venise de Hus som redan lämnat godkända hingsten Falko de Hus. Falko de Hus är framgångsrik i unghästklasserna i Fontainebleau (Frankrike)

Bakom Venise de Hus finns Banda de Hus som även hon tävlade och vann 5* 160 klasser och har lämnat GP hästar som Colisee, Farouk de Hus och den godkända hingsten Hilton de Hus.


Vi är oerhört glada att kunna erbjuda denna väldigt moderna och kvalitativa hingst i avel på premierad nivå.


Try Me-K van Kattenheye finns tillgänglig via AI och TAI. Han bokas via språngrulla, kontakta oss gärna vid frågor eller funderingar.