Elin Jansson

Elin inledde efter några års uppväxt i Florida sin unga karriär i föräldrarnas travstall. Mamma Claudia och pappa Arne var framgångsrika travtränare och har även efter att travhästverksamheten avvecklats varit delaktiga i Elins satsning på hopphästar. Travet har haft stor betydelse i Elins fortsatta karriär då träningskunskap och förståelse för hur hästarnas välmående och skötsel påverkar prestationen har varit till nytta stor nytta i arbetet med att förädla även hopphästar.
Efter att ha antagits till elitidrottsgymnasiumet på Strömsholm köptes 5åriga Bonfire S in och under ledning av några av sveriges bästa tränare så togs efter 3 år första stora mästerskapsmedaljen på Junior-SM i Ängelholm.

Bonfire S efter första SM-guldet

Efter Strömsholmstiden fortsatte karriären med olika hästar och stor hjälp av Elins föräldrar. Med olika hästar var Elin framgångsrik som Young Rider på landlagsnivå upp till 150cm, tog flera framskjutna placeringar på SM och hon debuterade även 160 under denna ungdomsperiod. 

Strömsholms Grand Prix som young rider

Efter att ha samlat erfarenhet med att jobba hos olika framsåtende ryttarprofiler och verksamheter startades eget tillsammans med föräldrarna. Flytten till Loviseholms Gård var av stor betydelse och Elin var under många år en av Sveriges mesta ryttare med ca 400 starter per år. Unghäst efter unghäst tog höga placeringar i både svenska championat och unghäst-VM innan de utvecklades uppåt klasserna. Mängder av hästar såldes både till svenska och internationella kunder.  10 talet hästar producerades hela vägen till svår klass.   

Lex Zuké AL placerad i finalen av unghäst-VM 2010

Beasley G 2:a Scandinavian Open Falsterbo, placerad  UVM Zangersheide sedan svår klass

Chakira mängder av vinster och framstående placeringar i unghästklasser, placerad UVM Zangersheide sedan svår klass

Med de egna och egenproducerade hästarna Duchesse vd Zuuthoeve och Digital VT kom nästa period på landslagsnivå med framgångar upp till 160 klass och medverkan i nationshoppningar för Sverige. 2014 vann Elin bland annat senior SM med fantastiska Duchesse som sedan såldes för att lämna plats för graviditet och fortsatt uppbyggnad av Loviseholm Stables AB tillsammans med Arnold.

SM-Guld 2014

Nations Cup 2014

Vinst 7årschampionat i Scandinavium Candlelight K 

SM-Guld laghoppning med Loviseholm SHK

Efter att dottern Alice fötts så var Elin snabbt tillbaka i sadeln. Stoet Evanescence och var i final i samtliga årgångschampionat innan svårklassdebut, ytterligare ett par hästar har sedan producerats med vinster upp till svår klass innan försäljning. Utöver detta så startades seminstation på Loviseholm upp och blev en av de mest anlitade under 2019. I början av 2020 väntas Elins och Arnolds andra barn.  

Evanescence final Falsterbo 2018

Bonmahon Blue Canyon vinner 145cm 2019

Loviseholms B-Ale 3:a Falsterbo 4årsklass 2018