Bjennesby Ingrosso

Bruksprovsvinnare 2022!

Född 2017 145cm

e. VoxPop de l'Aulne u. Bjennesby Loreen e. Poetic Kelly u. Coriona e. Värnbergs Orion u. Coosheen Dill e. Coosheen Finn 


                                                                                           HWSD N/N 

Godkänd på bruksprovet med 8,8,8,8 med 10 för galoppen.


Ingrosso själv vann SvRF ungponny-SM i hoppning 2023. Han är en härlig hingst med vaken uppsyn, bra temperament, bra ridbarhet och är energisk i ridningen. Han är modig med sug på hinder och har ett stort plus för galoppen.


Ingrosso har en fantastisk prestationsstam! Hans far Vox Pop har gått de största klasserna i internationella Grand Prix o med kronan på verket Lagsilver för Sverige o en individuell 5:e plats på EM Bishop Burton 2018 endast 9 år.

Det är endast hans morfar Dexter Leam Pondi som har lyckats med en bättre plac på EM av Connemarahingstarna! Vox Pop de l'Aulne är nu tillbaka till Frankrike som avelshingst!

Ingrossos mamma Bjennesby Loreen (klass1 sto,hopputmärkelse på kvalitet 8-9, plac upp till Nationella LA)Hans morfar Poetic Kelly ( uppfödare Bjennesby) har även han gått de absolut största klasserna med vinster o plac i Europa med lagguld för Danmark o individuell 5:e plats på NM o en 2:a plats i Danska Mästerskapen, vunnit Inomhus SM i Sverige 2år i rad bl.a! Han finns nu på Irland som seminhingst.

Mormor Coriona finns kvar i Bjennesby 27 år! Hon är Elitpremierad o har fått Connemarasällskapets stopris för mkt god förärvning! Hennes Mamma Coosheen Dill var -89 Sveriges vinstrikaste Connemara i hoppning( helsyster till Coosheen Coriander som var mamma till Chapman o Cyrano fälttävlandsponny på högsta nivå! Coosheen Dill även mamma till Calvin Klein RC 89 e. Janus uppfödd av oss i Bjennesby ( finalist i 5-års Championatet)


Bjennesby Ingrosso finns tillgänglig med AI och TAI från och med säsongen 2022. Bokning och frågor via Marie Ohlin tele 0708135161 el sms. 

För att beställa semin ring eller skriv ett sms till 0702207978 måndag, onsdag eller fredag mellan 8-11. Seminlåda skickas via slingan "mats hästtransporter"


Priser 2023:
Språngavgift: 2800kr
Avgift vid 90 dygns dräktighet: 4800kr