ARNOLD ASSARSSON

Arnold Assarsson tog ridborgarmärket redan som treåring och hade efter det en väldigt framgångsrik ponnykarriär med bas på Grytåsa i Örkeljunga där Arnolds mamma Karin bedrev ridskola och connemarauppfödning.
På ponny red han svår klass och mästerskap, han övergick sedan tidigt till stor häst och redan som 15åring red han svår klass på stor häst. I samma ålder reste han nedåt Europa och var under en period baserad hos Peter Luther. Där lades grunden till hans mjuka och exakta ridning och med ytterligare erfarenheter hos bla Navèt i Normandie och hos Norbert Nuxoll så skördades framgångar tidigt. Redan som 18åring red han i silverlaget i Nations Cup i Falsterbo och var reserv till VM som senior, Ytterligare framgångar tog i stora internationella 160klasser under denna period och han visade även fram godkända hingstar tex. As de Thurin. Nations Cup silver i Falsterbo

Efter att hans mamma och största sponsor gick i en konkurs (som sedan hävdes ca 20 år senare) fick Arnold börja om, då i Småland. Där kom framgångarna åter hos Hästak Stuteri med bland annat hingsten Cortus. 2:a i senior-SM, placerad i Sires of the World i Zangersheide och placerad i 160 GP i Gijon för att nämna ett fåtal av framgångarna. Med egna hästen Alido vann han 150 och red derbyt i Falsterbo. Godkända hingstar producerades också, bland annat Fortus Hästak och Dirco Hästak.

Arnold har ridit svår klass på över 40 hästar. Här med Hingsten Cortus 920.

Efter perioden hos Hästak flyttade han till Västmanland där det återigen börjades om på nytt. Hingstarna Carland och Quin godkändes på bruksprov och med Carland gick resan mot svår klass igen. Efter flera placeringar i 150klass som 8åring så såldes han till Kina. Hingsten Ziezo sattes i träning hos Arnold, godkändes på bruksprov och var högt placerad i 4årschampionatet innan han gick tillbaka till Holland. Hingsten Cautious KIL utbildades till att gå svår klass som 7åring och vinna 150 som 8åring. Hingstarna Contant Q och Bravour köptes in som oinridna unghästar, utbildades och visades av Arnold på bruksprov och godkändes båda två.
Bravour var sedan framgångsrik i årgångschampionat upp till 7års ålder innan skada satte stopp för fortsatt tävlande.
Med Contant Q vann han unghästchampionat, flertalet 150klasser och en bil. Hingsten Twister de la Pomme togs också till 150 nivå och deltog bland annat i Falsterbo. 

2015 föddes dottern Alice och med Loviseholm som bas byggs en ny verksamhet upp

Under de senaste åren har uppbyggnaden av Loviseholm Stables och familjen varit i fokus, ett avelsarbete har inletts med flertalet egna ston, seminstation har startats och nya hingstar har tagits fram för godkännande. Under 2018 vann han 4årschampionatet med Baloé HP och under 2019 har han med samma häst vunnit i Scandinavium, flertalet 5 årsklasser och avslutat säsongen med att vinna 5årschampionatet.